Flytta innan eller efter förlossningen?

Att skaffa barn innebär ofta starten på ett nytt liv. De flesta par flyttar kanske till större bostäder i lugnare områden och väljer villaliv framför stadsliv. Men ska man helst flytta innan eller efter barnet kommit till världen? Det finns fördelar och nackdelar med båda – och vi ska försöka guida er genom beslutet!

 

Flytta innan förlossningen

Det mest optimala är att börja titta på nya bostäder så fort ni bestämt er för att försöka bli gravida. Stressen att hitta en ny bostad kan vara ofördelaktig för dem som redan är gravida, och som kanske närmar sig förlossningsstadiet. Att dessutom komma hem från BB till en liten 1:a är inte att föredra – så börja leta offerter för flytthjälp hos qleano.se/ så tidigt som möjligt! En fördel med att vänta med flyttandet är dock att ni kan fokusera på graviditeten och inte på bostadsletandet. Ibland är det inte läge att ha två seriösa åtaganden samtidigt. Det ni kan göra är att sakta börja planera inför en eventuell flytt, och kanske börja rensa lite. Utöver det kan ni bara fundera över den bästa platsen för en spjälsäng i en mindre lägenhet!

Flytta efter förlossningen

Ibland är det inte läge att leta bostäder innan förlossningen – kanske innehåller graviditeten komplikationer eller så kanske graviditeten kom som en överraskning? Då kan det bästa vara ett vänta med en flytt och hantera det ni redan har på bordet. Det kan till och med vara mysigt att spendera barnets första månader i en mindre bostad, för att komma varandra så nära som möjligt.

Ett sista tips

Det viktigaste innan, under eller efter en graviditet är att ni känner er i kontroll. Sålunda vet ni bäst själva när det eventuellt är läge för att flytta – låt ingen annan påverka ert beslut. Men förhoppningsvis har den här artikeln gett er lite vägledning i frågan. Lycka till!