Känn dig fräsch efter förlossningen

Att känna sig fräsch efter en förlossning är inte alltid det lättaste. Särskilt med tanke på att många behöver vistas en tid på sjukhuset där tillgången till dusch och hygienartiklar kan vara rätt begränsat. Därför kommer vi i det här inlägget ge dig några tips på saker som kan få dig att känna dig mer fräsch efter din förlossning.

Parfym

På många sjukhus får man inte använda sig av parfym eftersom det finns många som är allergiska. Men när du har kommit hem efter förlossningen finns det ingen anledning till varför du inte skulle kunna använda dig av parfym. Rätt doft får dig att känna dig fräschare med bara några sprut. Det finns många parfymer att välja bland och för att se vilket utbud som finns kan du öppna din sökmotor och söka efter parfym för dam för att se många exempel på väldoftande och populära parfymer.

Torrschampo

Eftersom det kan dröja ett tag mellan tvättarna direkt efter en förlossning kan håret kännas smutsigt och ofräscht. Det bästa du kan köpa då är ett bra torrschampo. Ett torrschampo sprayar du i hårets rötter och gör att du får en mer nytvättad känsla i håret. En del torrschampon har en doft i sig, vilket är ytterligare en bidragande faktor till att du känner dig mer fräsch.

Våtservetter

Alla småbarnsföräldrar är väl förberedda med våtservetter. Något som många glömmer bort är att våtservetter inte bara är något som är smidigt att använda för att torka efter ditt barn. De är även bra att använda på dig själv. Du kan till exempel använda en våtservett till att torka bort ditt svett eller torka bort barnets spyor som hamnat på din hud. Våtservetter är en räddare i nöden för många småbarnsföräldrar som både får dig och ditt barn att bli fräscht.

Deodorant

Att använda sig av deodorant är ett bra sätt att hålla armhålorna torra från svett och gör att du doftar gott. Det finns många deodoranter att välja bland som har olika dofter. En annan fördel med att använda deodorant är att det är väldigt smidigt eftersom det bara tar några sekunder att applicera och sedan luktar du gott i många timmar framöver. Därför ska du se till att packa ner en deodorant inför din förlossning.

Hudvård

Ett annat sätt att känna dig fräsch efter förlossningen är genom att använda dig av hudvård. Det finns många olika sorters hudvård att välja bland. Det finns till exempel olika krämer och serum som du använder i ditt ansikte för att återfukta ditt ansikte och ge det mer lyster. Krämer till ansiktet är oftast parfymfria. Vill du använda dig av hudvård som doftar ska du satsa ditt krut på kroppslotions som du smörjer in din kropp med för att återfukta den och ge den en lätt doft.