Kläder barnets första tid

Att få barn är en omvälvande händelse, speciellt med första barnet. När barnet är nyfött kanske inte kläder är det första du tänker på. Därför kan det vara bra att innan förlossningen ha köpt och förberett bebisens garderob den första tiden. Om du har barn sen innan kan det vara bra att se över syskonets garderob också så att hen har allt som behövs den närmaste tiden. Hos kidsbrandstore.se kan du shoppa barnkläder i olika storlekar. De har ett brett sortiment av märkeskläder. Om du ska få ett syskon av samma kön som kan ärva stora syskonets kläder kan det vara en bra idé att köpa märkeskläder av bra kvalité. Även om märkeskläder är lite dyrare i inköp blir priset per användning billigare om två barn kan använda plaggen.

Bebiskläder första tiden

När du ska välja kläder till bebisen ska du tänka på att inte välja för krångliga kläder. Nyfödda bebisar gillar ofta inte när du drar något över huvudet som en tröja. Därför är det en bra idé att köpa omlottkläder i början. När bebisen blir någon månad brukar det fungera bättre med bodys och tröjor som du drar över huvudet. Det finns massor med bra omlottkläder att välja bland. En del föredrar byxor och pyjamasar som har inbyggd strumpa. Det är dock viktigt att storleken är bra för att det inte ska bli obekvämt. Det är svårt att veta hur stor bebisen kommer vara när hen födds. Så du behöver inte köpa jättemycket i storlek 50 och 56 innan du vet. När bebisen har kommit kan du beställa mer kläder. Men se till att du har kläder de första veckorna så att du slipper hålla på med sådant direkt. Dessutom är tiden som bebisen kan ha 50-56 väldigt kort. Fixa en bra basgarderob med 4-8 bodys och byxor, 3 pyjamasar, 1-2 sparkdräkter, mössa och vantar samt något ytterplagg beroende på årstid.

Mjuka och praktiska plagg

Att satsa på plagg som är mjuka och sköna är en bra idé. Om du ska få en tjej är klänningar inte det bästa plagget den första tiden. Du kan absolut ha någon enstaka men det är inte det ultimata plagget för en liten bebis. Ett tips är att tvätta bebiskläderna i oparfymerat tvättmedel innan bebisen ska använda plaggen. Bebisars hud är väldigt känslig. När du ska köpa kläder är ett tips att shoppa på nätet om du inte vill springa runt i butiker. Ofta kan du hitta allt du behöver hos en nätbutik och få hem allt samtidigt.