När förlossningen är ett faktum

En förlossning kan vara skräckinjagande bara i tanken. En del av oss kvinnor kanske rent av avstår från att skaffa barn för att vi inte vill genomlida en förlossning, andra ser det dock som en välsignelse. Alla bör få sin dos av medlidande och bejakande, oavsett livssituation, när det är ett faktum att förlossningen närmar sig. Att kontakta LjungSjöberg eller liknande kan vara livsavgörande, inte minst om du har missbruksproblem i ditt liv. Din arbetsgivare kan hjälpa dig, så ta kontakt och diskutera dina problem om du är gravid och snart ska förlösa. Det spelar ingen roll om du dricker för mycket, tar droger eller är medberoende. Alla människor räknas och får hjälp.

Psykisk hälsa

Att alla på en arbetsplats mår bra är viktigt både för alla som jobbar på stället och för företagets välmående. En arbetsgivare som tar hand om sina anställda är värd mer än guld. När du står där gravid, med problem och snart ska förlösa är det en stor trygghet att ha en stöttande och förstående arbetsgivare som finns där oavsett vilka problem du har.

En förlossning är aldrig lik någon annan

Att förlösa ett barn är en unik upplevelse som vi alla upplever olika. En del av oss måste förlösa med kejsarsnitt medan andra kan låta naturen ha sin gång. En förlossning är unik för alla som upplever den, inte minst för att det handlar om ett nytt liv som skall äntra världen. Du som förlöser och din partner är förväntansfulla oavsett hur ni mår eller vad ni behöver hjälp med. Det spelar ingen roll om ni är missbrukare eller mår dåligt psykiskt, att föda ett barn är unikt och livsavgörande. Förlossningar går dock olika till beroende på ditt tillstånd, men oavsett så finns det hjälp att få, inte minst från din arbetsgivare.